in

Politie onderzoekt aanslag op gezin PSV-speler, antisemitisme mogelijk motief

De politie heeft een signalement vrijgegeven van de twee mannen die in het weekeinde in Amstelveen de familie van PSV-spits Eran Zahavi hebben aangevallen en roept getuigen op zich te melden.

Zahavi kreeg een telefoontje van de politie waarin hem werd verteld van de aanval toen hij op weg was naar de Eredivisie-wedstrijd van zondag tegen Willem II.

De aanvallers, die gewapend waren en zich voordeden als postbodes, bonden de vrouw en kinderen van de speler vast, plakten hun monden dicht en vertrokken, nadat ze geld en voorwerpen uit het huis hadden meegenomen.

Het gezin bleef ongedeerd maar getraumatiseerd achter, aldus de politie. De aanval was mogelijk meer dan een gewapende overval en zou racistisch gemotiveerd kunnen zijn, suggereerde het Parool, iets dat lijkt te worden bevestigd door een Instagram-bericht van Zahavi.

De familie zijn Israëlische joden en het haar van Zahavi’s vrouw, zou door een van de mannen zijn afgeknipt. ‘Wat we hebben meegemaakt is meer dan alleen een inbraak en diefstal’, zei hij.

Ook zijn vrouw liet via de sociale media weten dat het ‘schokkend’ was wat er was gebeurd. We zijn aangevallen op de enige plek in de wereld waar we veilig zouden moeten zijn: ons huis.

We zullen hard moeten werken aan onze geestelijke gezondheid om dit te boven te komen’, zei ze. De VVD in Amsterdam heeft de politie gevraagd onderzoek te doen naar mogelijke antisemitische motieven voor de aanslag en noemde het een ‘walgelijke en laffe daad’.

Vluchtelingenwerk in de zorg kan personeelstekort in NL helpen oplossen: rapport

Nederlandse natuurbeschermer filmt ongrijpbare aap, waarvan lang werd gedacht dat hij uitgestorven was