in

Tienkoppige Oranje verloor met 2-0 van Tsjechië – Om te schamen!

Eerder dan gehoopt, misschien eerder dan verwacht, werd het Nederlands elftal uitgeschakeld op het EK.

Nadat verdediger Matisse De Licht een rode kaart kreeg, werd het oranje spel afgebroken en won de Tsjechische ploeg met 2-0.

De achtste finale is dus de eindhalte van bondscoach Frank De Boer. Halverwege stond Ferenc Puskas Arena nog steeds 0-0. De grootste kans in de eerste helft was Tsjechië, al is Oranje soms gevaarlijk.

Rode kaart
In de 55e minuut trippelde Matthijs de Ligt de bal voor de voeten van Patrik Schick, kreeg een rode kaart en begon te verliezen.

De Juventus-verdediger leek aanvankelijk op vrije voeten vanwege een gele kaart, maar na het zien van het beeld stuurde scheidsrechter Sergey Karasev hem weg.

Met een vermiste persoon hield Orange 13 minuten vol. Vervolgens schatte doelman Marten Stekelenberg een hoekschop verkeerd in en opende Thomas Hols de score (0-1).

Bondscoach Frank De Boer bracht Mullen direct na de rode kaart naar Quincy Promes, wat veel oranjefans in de Puskas Arena verraste.

Na een achterstand bracht hij met Wout Weghorst een extra aanvaller. Dit alles is tevergeefs. Sigg tekende in de 81e minuut voor 0-2. Dit is zijn vierde doelpunt in deze wedstrijd.

Gemeente Noord Groningen biedt excuses aan, monumenten mogen blijven aan de kant van de weg

Politieagent in burger neergestoken na straatracers aanspreken