in

Groen licht voor Eurovisie: 3.500 mensen kunnen elke show bijwonen

De ministers hebben het licht op groen gezet voor het Eurovisiesongfestival dat volgende maand in de Rotterdamse concertzaal Ahoy wordt gehouden.

Ondanks het hoge aantal besmettingen met het coronavirus en het hoge aantal ziekenhuisopnames hebben de ministers besloten dat het publiek veilig kan worden toegelaten, onder auspiciën van het experimentenprogramma Fieldlab.

Het besluit werd genomen na een vergadering van ministers om de voors en tegens op donderdag te bespreken.

Alle negen shows – zes repetities, twee halve finales en de finale – kunnen worden bijgewoond door maximaal 3.500 mensen – die allemaal een geldige negatieve testuitslag moeten hebben om te worden toegelaten.

Dat is ongeveer de helft van het aantal mensen dat het gewone evenement zou moeten bijwonen. Tickets zijn alleen beschikbaar voor degenen die met succes kaartjes voor de show van 2020 hebben gekocht en er zal geen verkoop aan het grote publiek plaatsvinden, aldus de Eurovisie-organisatie.

De kaartverkoop begint op 8 mei en kost tot 113,25 euro voor een ticket voor de finale. Mensen die tot een risicogroep behoren, zullen ook geen kaartjes mogen kopen, aldus Eurovisie.

Tot de risicogroep behoren mensen met morbide obesitas, mensen die op een niertransplantatie wachten of mensen met een ernstige leveraandoening.

De Nederlandse inzending van dit jaar, uitgevoerd door Jeangu Macrooy, is Birh of a new age

Duizenden buitenlandse werknemers staan niet geregistreerd als woonachtig in NL: Investico

Nieuw kabinet moet meer doen om EU-klimaatwet na te leven, zegt Timmermans