in

Extra lessen, zomercursussen – hoe kunnen leerlingen hun achterstand na de sluitingen inhalen?

Leraren, scholen en onderwijsdeskundigen hebben een lijst opgesteld met suggesties waaruit scholen kunnen kiezen om de door de sluitingen van het coronavirus verloren tijd in te halen.

De regering heeft eerder gezegd dat zij 6 miljard euro zal uitgeven om scholen in het basis- en voortgezet onderwijs te helpen hun achterstand in te halen, en de lijst met opties is bedoeld om scholen te helpen beslissen welke specifieke actie zij willen ondernemen.

De ideeën omvatten het verlengen van de schooldag, het geven van extra lessen aan bepaalde leerlingen en één-op-één-sessies.

Zomerscholen zijn ook een van de opties op het menu. De begroting van 8,5 miljard euro – die ook geld voor universiteiten en hogescholen omvat – zal over 2,5 jaar worden gespreid.

De scholen, die ruwweg 700 euro per leerling te besteden zullen hebben, mogen zelf beslissen hoe ze het hun toegewezen geld besteden.

Het programma omvat voorzieningen voor het geestelijk en lichamelijk welzijn van leerlingen en voor het schoolcurriculum.

Nederlandse natuurbeschermer filmt ongrijpbare aap, waarvan lang werd gedacht dat hij uitgestorven was

Tijdelijke brug van 200 meter lang wordt door centrum Rotterdam verlegd